hun eng deu

Bóbita Bábszínház épülete

Ingatlan
Cím: 7621 Pécs Mária u. 18.
Alapterület: 896 m2

A 896 m2 alapterületű épület 1905-ben épült fel Pilch Andor építész tervei alapján, Littke József pezsgőgyáros, és a lakosság adományaiból. Falai között a Jótékony Nőegyletet követően 49 éven keresztül, 2011. évig a híres Bóbita Bábszínház üzemelt. Jelenleg az épület üresen áll. Remek belvárosi elhelyezkedése és belső elosztása alapján több funkció, így irodák, üzlethelyiségek, közösségi szolgáltatások vagy lakások kialakítására ajánljuk.



Egyéb leírás: -
Bővítési lehetőség: Jelenleg hatályos szabályozás szerint nincs bővítési lehetőség.
Fejlesztési lehetőség: Az épület belső terében átalakítások végezhetőek, melyek különböző funkciók betöltésére teszik alkalmassá az épületet. Az épület összközműves, távhő fejlesztési lehetőséggel. Elsősorban belvárosi szolgáltatási funkciók betöltéséhez javasoljuk bérlését, vagy megvásárlását.
Elérhető közszolgáltatások leírása: A belváros szívében található épület közelében minden közszolgáltatás elérhető. Több patika, rendelőintézet és szakrendelő is pár 100 méteres körzetében található. Posta és a közüzemi szolgáltatók épületei, több bankfiók, a Kormányhivatal, a NAV és a helyi önkormányzat épületei is gyalogosan megközelíthetőek az épülettől. Pécs egyik legforgalmasabb, éttermekkel és szórakozóhelyekkel teli sétáló utcája, illetve legnagyobb bevásárlóközpontja is közvetlen közelében megtalálható.
Területi besorolás: Kisvárosias lakózóna
Védettség: Műemléki környezet; helyi jelentőségű védett épület
Beépített terület: 896 m2
Maximális beépíthetőség: 896 m2
Szerkezet: km. tégla falazott szerkezetek
Tető: Magastető cserépfedéssel
Szint: földszintes
Emelet: -
Beépített szintterület: 1140 m2
Épület területe: 736 m2
Liftek száma: 0
Víz: Van (Dk 63 KPE telekhatáron ledugózva Nyomás 2,5 bar)
Gáz: Van (16m3/h)
Villany: Van (Fázisok száma: 3, 2 trafó viszonylag közel, 1*40A jelenleg, 30*80A-ig jelenleg beavatkozás nélkül bővíthető, de 3 hónap alatt megoldható új közvetlen csatlakozó vezetékkel a bővítés)
Távhő: -
Optika: -
Szélessáv: Van
Klíma: -
Szennyvíz: Gravitációs
Csapadékvíz: Feltöltés alatt
Tüzivíz: Dk 355 KPE 1 db tűzcsap Kb. 2,5 bar 900 l/perc
Hulladék: Szeméttároló
Kiemelt ingatlanok